| Rabobank |

'Van begin tot Goud' - Mini-documentaires en TV commercialsIn deze serie "Van begin tot goud" minidocumentaires krijg je een unieke kijk in het leven van Olympische topsporters, vanaf het prille begin van hun sportcarrière tot der gouden momenten.
Er zijn 'Van begin tot goud' verhalen van Naomi van As, Anky van Grunsven en Marianne Vos. Van de verhalen zijn ook drie tv-commercials gemaakt.

Workstation-Amsterdam produceerde deze reeks docu's en tv-commercials voor Kumpany in Amsterdam in opdracht van Rabobank.

Campagnebeschrijving
De pijlers onder de campagne waren de drie topsporters Naomi van As (hockey), Marianne Vos (wielrennen) en Anky van Grunsven (paardensport). Van hen werden onder meer documentaires ontwikkeld, waarin meer duidelijk werd over de weg die zij hadden afgelegd richting de top. Op rabosport.nl werd een speciale omgeving ingericht voor de Olympische Spelen. Voorafgaand aan de Spelen lanceerde Rabobank haar eigen Ziningoud-app. Om alle berichten van sporters en fans toegankelijk te maken werden deze voorzien van een speciale hashtag, namelijk #ziningoud.

De klant aan het woord
" Het doel van de campagne was om meer fans voor de Rabobank te krijgen. Door goede content (minidocumentaires, foto-expositie, TVC), een uniek internetplatform (Mobypicture), een slimme hashtag (#ziningoud), een goede app en een sterke mediapartner (crossmediale aanpak met verschillende titels) hebben we ons doel bereikt. Uit onderzoek blijkt dat de bekendheid van onze bijdrage aan Olympisch succes fors is gestegen en dat de campagne als zeer positief is ervaren."

Tom Taminiau, Sponsormanager Rabobank Nederland

Succes in getallen
Youtube views (d.d. 18-11-13)
Minidocu's Marianne Vos : 86.565
Minidocu's Naomi van As : 85.416
Mindocu's Anky van Grunsven : 178.573
TV-commercials : 23.876

In totaal dus zo'n 374.430 keer bekeken op Youtube

Crew
Regie : Wilfred Evers & John Twigt
Research : Rene van 't Erve
Camera : John Twigt
Geluid & Motion Graphics : Huib J. Lirb, Dutch Indies
Muziek en mixage : Martijn Beekers, The Soundpost
Concept : Dimitri Michels & Marc van Wageningen
Post-production & color grading : John Twigt | Workstation-Amsterdam
Productie Kumpany : Christel Veld


Vorige pagina