"De kracht van Workstation • Amsterdam ligt in de combinatie van creativiteit, authenticiteit, vakmanschap, discipline en passie."

Aanpak

Voor ons staat de opdracht altijd centraal.
We bewandelen daarbij graag originele wegen, maar daar verliezen we nooit het doel mee uit het oog. De optimale communicatie met de kijker blijft het belangrijkst. Een mens gebruikt beide hersenhelften, een goede film zal dan ook beide helften aanspreken. We maken dus graag films en programma's die zowel het gevoel als het intellect aanspreken. Gebaseerd op onze rijke ervaring zullen we altijd met goede suggesties komen om een opdracht tot een succesvolle film te maken.
Dat doen we doorgaans met onze eigen (HD)-faciliteiten. Dat betekent dat we zeer kosten-effectief en dus concurrerend kunnen produceren. Zowel grote als kleine opdrachtgevers kiezen voor Workstation • Amsterdam. We werken namelijk met veel plezier en creativiteit met grote budgetten, maar met een klein budget zijn we net zo creatief en enthousiast.

Regie & Uitvoering

John Twigt, als regisseur, zoekt in de films die hij maakt altijd naar het verhaal, wat gaat deze film ons vertellen?
En dat hoeft niet altijd het létterlijke verhaal te zijn, maar dat kan net zo goed een onderhuids gevoel zijn of simpelweg de schoonheid van het beeld. John's oog voor detail, zijn focus op gevoel, de uitmuntende technische afwerking en opvallende vormgeving geven zijn films en programma's elke keer weer een geheel eigen karakter. Zijn regie kenmerkt zich door het gevoel voor de muzikaliteit van zowel beeld als geluid. "Form follows function" is het leidende principe en dat maakt de portfolio van de Workstation • Amsterdam ook zo ontzettend divers. In de uitvoering is er bovendien veel aandacht voor nieuwe techniek en technisch vakmanschap.

Televisie

De wortels van de John Twigt en Workstation • Amsterdam liggen overduidelijk in de televisie. Vanaf zijn allereerste tv-programma (Pauze TV, AVRO 1988) drukt John zijn stempel op de programma's die hij regisseert. Gespecialiseerd in documentaire/reportage programma's vormt zijn indrukwekkende CV een korte geschiedenis van de nederlandse TV vanaf de jaren 90. Met veel passie en onstuimige inzet maakt John Twigt programma's die door de kijker hoog gewaardeerd worden. Ook is hij niet éénkennig, zijn oeuvre strekt zich op TV uit van jongerenprogramma's als Forza! tot documentaires over kinderprostitutie in Azie en van muziekspecials over Volumia! en Marco Borsato tot het opzetten van de SBS6 nieuwsrubriek Hart van Nederland.


John Twigt regisseerde o.a. de volgende TV-programma's : Van Fort tot Sauna, Een Levende Waterlinie, Werken met Wind en Water, Heels on Wheels, Unicef's Paul van Vliet in Sri Lanka, Meiden uit de Hel, Domino Day 2000, Toys for Boys, De Wegenwacht, VIPS, Volumia! special, Riccardo Chailly: Een Concert Gebouwd, Lawrence Renes : Een Gedroomd Debuut, Adrenaline, Proeftijd, Marco Borsato special, Zoals Wij Zijn, Amsterdam Roots Festival, Prinsengracht Festival, Unicef Gala 96, Ünnepi Játékok, Anno Joosten, Heimelijke Genoegens, NPS Passaat, Voor 't eerst, voor 't laatst, Hart van Nederland, Music Scene, Outfit, Forza!, Pauze TV.

Corporates & Commercials


John regisseert met veel plezier en enthousiasme corporate films en tv-en web-commercials. Het blijft een constante uitdaging om, soms op het eerste gezicht lastige, communicatie doelen te vatten in pakkende films. Maar door goed te luisteren naar de klant, op het juiste moment de creatieve draai te vinden én binnen (soms beperkte) budgetten toch kwaliteit te bieden, ontstaat er een vruchtbaar samenspel tussen opdrachtgever en regie. Dat zal uiteindelijk resulteren in een film waar zowel de maker als de opdrachtgever enthousiast over is.


John Twigt regisseerde en produceerde films en commercials voor o.a. de volgende bedrijven en instellingen : ANWB, BT Ignite, Bouwfonds, DA-Drogisterijen, De Heus Veevoeders, Diabetes Fonds, Douwe Egberts, Eneco, European Jazz Trio, F1 Racing.nl, Fortis Bank Nederland, Frisia Financieringen, Gall & Gall, GS1, Havenbedrijf Amsterdam, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, ICI Paris XL, IHC Merwede, ING, Johan Cruyff Welfare Foundation, Kaap Doorn, Karakter, Kotex, 
KPN, Kumpany, LeasePlan, Merksteijn Staalcoating, MetaalUnie Nederland, M&I Records Japan, Microsoft, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken, 
NIPO, Nolet Distillery, NUON, O2, Panama
, Pfizer Pharmaceuticals, Philips, Pink Roccade, Provincie Noord-Holland, Rabobank, Rekenkamer Amsterdam, ROC Amsterdam, ROC West-Brabant, Rode Kruis, Rosegarden, RVS, Senger Communicatie, Shell, Special Sports, Stadsherstel NV, Stichting Herstelling / DWI, Stichting Access to Medicine, Strukton, Technogym Europe, Telfort, Terra Vitalis
, TheLabs, The Princess Project, The Valley, Tiscali, Toon Roos Group, UNICEF, United Biscuits, Universiteit van Leiden, Vanguard Classics, Verenigde Naties, Vliegwinkel.nl, Waanders Uitgeverij.